?
Manage My Life

kenmore washer model 110.45862400, front loader

kenmore washer model 110.45862400
Seems like my washer is working normal untill the water is all in the washer then it makes a sound like a buzzing sound it comes from the top left corner and it flashes F 06. Does anybody know how to fix this problem?
I was told by Fred to run a diagnostic test after I pushed the buttons for the diagnostic test the following showed up.... C:00, C:01, C:02, C:03, C:04, C:05, C:06, C:07, C:08 came up and looks like water just keeps running. After it stopped the buzzing sound came on and the screen went blank. Please help!!

Tags
Kenmore , Washers
Sign in to answer a question
2 Answers from these members:
Fred M
The codes you saw like C:00, C01...C06 and C:07 were not codes as much as they are the steps in the diagnostic test. What is interesting is the washer ran all through the test but you say the tub never turned. The F06 code you mentioned earlier is a drive motor error which ties in to the tub not turning in the test. I’m surprised you didn’t see it again. This is starting to sound like something a technician should look at but lets try one or two more things if you don’t mind the labor. Sometimes problems are clear cut and others can be harder to pin down. Remove the top of the washer and run the diagnostic again. Confirm the water is filling and check if the belt is broken. You might hear and locate the buzzing noise. I’m afraid it might be a relay on the control.

Let me know how changing the motor control goes.
by Fred M Earned 3,789 community points in Kenmore
January 10th, 2011
Comment
0 votes
answers
To view more answers
Join Now
IT IS FREE
Didn't find what you are looking for? Ask a question