Manage My Life

Kenmore Elite HE 3 t front loader washer F70/ F71 error codes

by Manage My Life Last activity date:
September 2nd, 2011

We have a Kenmore Elite front model 110.4996 front load washer that quit working, it is only 3 years old. It powered on and we were able to select the cycle but then when we hit the start button nothing happened. We tried powering it on and off and also unplugging it and nothing worked.

I have read other similar sounding problems and did checks that were mentioned. I unplugged and plugged the machine back in, in the time stated, tried the power button and got three beeps. Unplugged the little three wire plug from the MCU, plugged washer back in and hit the power button and the front control board lit up like normal. Pushed the start button and the cycle started but drum did not turn. Turned the machine off ASAP.

Is the MCU the proper part to replace or is there something else I should try first?

Tags:
Kenmore , Washers
Be the first to comment
Ask your friends
Answers (3)
afritz afritz
It definitely feels like were dealing with rocket science when an error code appears on our appliances. I have taken some time to research your question here on the Manage My Life website and I noticed that someone else had asked a similar question with a posted response from an expert. I attached the link below for you to view. I hope the link that I provided is helpful. Have a nice day.
Answered in 10 hours
by afritz afritz | Earned 1,192 community points in Kenmore |
September 2nd, 2011
| Be the first to comment
0 votes
answers
To view more answers
Join Now
IT IS FREE
Add your own answer
Sign in to answer a question
Didn't find what you are looking for? Ask a question
"